Одеська школа перформансу починає свою роботу!

перформанс
Інформація
  • Де: Одеса, Приморська 15/17
  • Дата: 2017.03.06
  • Початок: 19:00

Громадська організація АrtProfSpilka представляє:

ОДЕСЬКА ШКОЛА перформансу починає свою роботу!

Ви цікавитесь мистецтвом і культурою? Вам не байдуже сучасне актуальне мистецтво?

Ви знаєте, що таке перформанс, але хотіли б знати більше?

Ви – художник, музикант, танцюрист, хореограф, арт-критик? Працюєте в сфері мистецтва і культури? Хочете спробувати себе в якості перформера? Або у Вас вже є досвід в перформансі, але Ви хочете більшого – розвитку, спілкування, нових знань і досвіду?

Ви – студент творчого спрямування (мистецтво, культура, філософія, психологія та ін.) І невгамовне прагнення нової інформації і творчості не дає вам спокою? Ваші творчі амбіції спонукають до пошуку всього “самого-самого” – нового, цікавого, актуального?

Ви – представник ЗМІ, журналіст, висвітлюєте культурні події нашого міста і зацікавлені в отриманні найсвіжішої, цікавої та корисної інформації?

Тоді цей Вступний інформаційно-освітній цикл Одеської Школи Перформансу – для Вас!

Вас чекає насичена програма:

• ЛЕКЦІЇ дозволять Вам познайомитися або глибше розібратися: що таке перформанс, як напрям в сучасному мистецтві, які його особливості та відмінності, напрямки розвитку, яскраві представники – в світовій практиці, в Україні, в Одесі.

Ви отримаєте можливість зануритися у вивчення різних найважливіших аспектів цього напрямку з точки зору мистецтва, філософії, психології та ін. Чому перформанс – це живе мистецтво? Які місце і значимість перформансу в сучасному мистецтві? Навіщо перформеру перформанс? У чому відмінність і де межа між театром і перформансом? Яке місце імпровізації в перформансі? Що є метафора, тілесність в перформансі? Ми разом з Вами обговоримо ці питання, питання, які хвилюють сьогодні художників, перформерів у всьому світі.

Ми також торкнемося непростих питань – проблематику перформативної практики в нашій країні і познайомимо Вас з Проектом ArtProfSpilka по розвитку мистецтва перформансу в Одесі.

• Деякі лекції будуть супроводжуватися практичними заняттями, на яких досвідчені перформери допоможуть Вам глибше зануритися в запропоновані теми і на практиці спробувати себе в цьому напрямку.

• На авторський вечір Вас чекає знайомство і живе спілкування з перформерами Одеси. Ви дізнаєтеся, як вони прийшли в перформанс, познайомитеся з їх роботами і “смачними” нюансами їх творчої «кухні», зможете поспілкуватися на актуальні теми і отримати відповіді перформерів-практиків на хвилюючі Вас питання про перформанс. А на завершення кожної нашої зустрічі Вашій увазі буде представлений невеликий перформанс.

• Завершимо цей вступний цикл Школи панельною дискусією на тему: “Перформанс. Етика.” Ви зможете взяти участь в обговоренні кола хвилюючих питань, наприклад, перформанс як “проявник” і “тригер” етичних проблем в сучасному суспільстві; етика і перформер: свобода і межі допустимого, і т. д. Для створення цього заходу ми залучаємо шанованих і досвідчених одеських експертів – діячів мистецтва і культури: перформерів-практиків, філософів, психологів та ін.

Щоб наші заходи були максимально доступні якомога більшій кількості слухачів, ми пропонуємо прийнятну і диференційовану систему оплати відвідування наших заходів:

При відвідуванні більше 5 заходів – включається знижка 20% (зберігайте квитки!)
Для студентів – фіксована знижка 50% (при наявності студентського квитка).
Учасникам Громадської організації ArtProfSpilka – вхід free donation (отримані кошти будуть спрямовані на розвиток проекту)
Представникам ЗМІ – вхід вільний, без оплати.

Заходи будуть проводитися в штаб-квартирі Artprofspilka – арт-центрі Underpub, у вечірній час. Оплата буде проводитися на місці, при вході на захід.

УВАГА! Програма циклу може бути доповнена. Будь ласка, слідкуйте за нашими оголошеннями і календарем заходів:

АНОНС! Даний Вступний інформаційно-освітній цикл Одеської Школи Перформансу передує майбутній поглиблений цикл, програма якого буде проходити влітку і буде спрямована на підготовку нового покоління перформерів Одеси, а також обмін досвідом та підвищення рівня діючих перформерів.